E-Sport Betting

e-sportFör de som följer esporten nära är det uppenbart att esport betting inte bara är en tillfällig trend, utan en stor industri som har kommit för att stanna. Det finns många anledningar till att det är så pass populärt att betta på esport.

Väldigt dynamisk sport

För det första är det fullt naturligt för de fans som gillar sporten och tittar på matcher att vilja få valuta för sin kunskap. Esporten är dessutom väldigt dynamisk – det kan hända en hel del oväntade saker inom loppet av bara några minuter.

Därför kan det vara lukrativt att spela på esport, samtidigt som det också är extremt spännande att göra detta. Det är så mycket mer intressant att titta på en match som man har satsat en slant på än att bara titta på den utan att spela!

Tävlingsinriktad livesport

Många matcher visas live på nätet och det är ofta gratis att titta på dessa, vilket gör det enklare för såväl sportens fans som de spelare som vill betta på E-sport. Miljontals människor världen över tittar på E-sport och älskar hur tävlingsinriktad sporten är.

För den som ägnar sig åt E-sport betting är spelet dessutom uppdelat i flera mindre beståndsdelar, såsom kartor, rundor och annan statistik som exempelvis antalet registrerade “kills”. Därför är det lätt att förstå hur bra denna sport passar för betting – den påminner om traditionella sporter.

Idag är det enkelt att klicka sig in på E-bets och hitta recensioner av olika spelbolag som erbjuder betting på E-sport. Det är ett imponerande och växande antal spelsajter som har fått upp ögonen för sporten, men så har inte alltid varit fallet.

Counter Strike

Det mest kända och populära spelet och som ni säkerligen har stött på i yngre ålder är CS:GO. Det gör också att just spelbolagen har bra utbud när det kommer till betting på CS:GO. För det är väl nästan en klassiker för många när man satt och spelade Counter Strike hela natten.e-sport

Så vilken utveckling det har blivit att gå från en kompis grej till att bilda seriösa lag som tävlar i stora turneringar och ligor som man nu då även kan satsa pengar på precis som med fotboll eller hockey.

Få erbjöd E-Sport betting

Strax efter att E-sporten blev vida bekräftad, om inte som sport, åtminstone som en tävlingsform för konkurrenssugna gamers, började bettingen på E-sport att växa sig allt större. Till en början verkade det dock inte som att betting på denna sport skulle blir något särskilt stort.

Det tycktes osannolikt att stora spelbolag som främst ägnade sig åt traditionell sportsbetting skulle acceptera E-sporten och börja erbjuda spel på den. Anledningarna till att många tvivlade på att E-sport betting skulle gå hem hos den breda massan var flera.

För det första var själva sporten väldigt oreglerad och flera spelbolag oroade sig för risker såsom riggade matcher och andra problem. E-sporten attraherade dessutom främst tonåringar och ungdomar, varav de flesta inte var tillräckligt gamla för att själva få spela på sporten.

Saker och ting kom dock att ändras ganska snabbt. Unga entusiaster som följde E-sporten på nära håll föreslog att de större spelbolagen skulle börja erbjuda E-sport betting. I början tjänade spelbolagen inte särskilt mycket pengar på den.

Volymerna var ganska låga och oddsen inte särskilt konkurrenskraftiga – spelarna verkade veta betydligt mer om de lag som tävlade än oddssättarna. Många personer i 20-årsåldern visade intresse för e-sport och under årens lopp växte sig såväl e-sport som betting sig allt starkare.

Idag erbjuder spelbolag som t ex Bethard spelare en möjlighet till betting på E-sport i någon utsträckning.